Riittävöinnillä vähemmän on enemmän

Sen sijaan, että yrität maksimoida tuottoa/voittoa/tulosta tai optimoida tekemistä/toimintaa/toimenpiteitä kannattaa ottaa käyttöön "riittävöinti". Riittävöinnilla tarkoitetaan yksinkertaisesti sen tason määrittelyä, mikä riittää, että esimerkiksi muutos- tai kehittämistoimenpiteet alkavat todella näkyä käytännön toiminnassa. Onko se esimerkiksi yhden myyntipuhelun soittaminen lisää per päivä, 15 minuutin työpöydän siistimistä päivässä, 25 asiakkaan syöttäminen päivittäin asiakasrekisteriin uusasiakashankintaa varten vai ehkä asiakaspalautteiden käsittely viikkopalaverissa?

Kun toimintatapa on vakiintunut, voidaan riittävöintiä tehdä tarpeen mukaan lisää, kunnes muutos- ja kehittämistoimenpiteet on saatu vietyä läpi. Eipä ole enää roikkuvia tai keskeneräisiä projekteja, eikä muutokseen väsyneitä ja turhautuneita ihmisiä. Päinvastoin, asiat tulevat tehtyä yllättävän nopeasti ja vielä oikealla ja aktiivisella otteella!

Mieti siis, missä riittävöinti auttaa sinua käynnistämään tai viemään tiettyä asiaa eteenpäin. Määrittele asialle riittävä taso ja pistä tuulemaan!

Kerrothan meillekin kokemuksistasi!

SelinSelin

Käyntiosoite Varnankatu 3F, 20320 TURKU
Puhelin 050 0710376 / 040 0592 918
Sähköposti info@selinselin.fi
Internet www.selinselin.fi
Uutinen kirjoitettu 12.09.2013